Köpvillkor

 1. Åldersgräns
 2. Priser
 3. Garanti
 4. Ångerrätt
 5. Reklamation
 6. Giltighetstid och fel i publicering
 7. Leveransinformation
 8. Ursäktligt avtalsbrott
 9. Ändringar i villkoren
 10. Kundens eget ansvar

 

 1. Åldersgräns

Vi säljer inga produkter till minderåriga (under 18 år) på Vapecrush. Om vi upptäcker försök till köp av våra produkter av en minderårig kommer vi att ta kontakt med dennes målsman. Urkundsförfalskning kommer att anmälas. Vid misstanke om oegentligheter förbehåller Vapecrush.se sig rätten att neka till köp.

 1. Priser

Alla köp sker i svenska kronor (SEK). Samtliga priser på vapecrush.se visas inklusive moms (25%) och skatt.

 

 1. Garanti

Var noga med att läsa eventuella instruktioner och skötselråd under respektive produktsida.

Hårdvara: 3 månaders garanti. Gäller enbart fabrikationsfel och ej för avtagande prestanda som är fullt normalt.

Tankar: 1 månads garanti. Gäller enbart fabrikationsfel och ej förslitningsskador.

Ingen garanti för E-juice, coils eller förbrännare (då det är förbrukningsvaror).

Behåll alltid orginalförpackningen på all hårdvara du köpt hos oss, den måste du ha för att garantin ska gälla.

 

 1. Ångerrätt

”Distansavtalslagen 10 §” -Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot din vara.

Följande måste uppfyllas vid åberopade av ångerrätt:

– Förpackningen samt produkten skall ej vara använd eller trasig.

– Produkten skall returneras i dess produktkartong samt med dess inneremballage.

– Vid retur skall produkten vara komplett med samtliga tillbehör.

– Som konsument har du rätt att återfå pengarna inom 30 dagar från det att vi har mottagit din returnerade produkt.

– Endast kostnaden av produkterna återbetalas, ej frakt-, retur- & faktura kostnader.

För att retunera, se  under flik 5 (hur du reklamerar)

 1. Reklamation

Reklamationstiden för produkterna är 3 år. Det innbär att fel som visar sig inom sex månader efter det att varan levererades förutsätts ha funnits vid leveransen om inte annat visas. Reklamationer som görs inom 2 månaders tid från och med det att felet har upptäckts av kund, anses alltid ha lämnats i rätt tid.

Om felet visar sig senare, ska konsument kunna bevisa att felet funnits redan vid leveransen, det vill säga att det är ett så kallat ursprungligt fel.

Väljer du att skicka din vara icke rekommenderat ansvarar du för varan tills den mottagits på webbshoppen

Hur du reklamerar:

Maila oss på info@vapecrush.se

Observera: Vid all typ av reklamation måste du som kund kunna uppvisa ett faktiskt fel. Behåll alltid den defekta produkten, kasta eller bruka den inte.

Ange beställningsnummer samt orsak till reklamationen. Vid reklamation av vara skall kunden få ett s.k. RN (returnummer), och sedan ett mail med en förbetald retursedel för att kunna retunera varan.

Försändelser som saknar RN återsänds till avsändaren och fraktkostnaden debiteras.

Vid alla typer av returer är det ytterst viktigt att produkten förpackas på ett säkert sätt så att produkten inte skadas vid frakt. Tänk på att om du reklamerar en vara som inte har ett ursprungligt fel, kan du ha ett ansvar för kostnaden för undersökningen.

I de fall returanledningen är reklamation och felet ej kan påvisas, utgår en avgift om SEK 200:- + frakt tur och retur, samt hanteringskostnad för ärendet.

När varan kommit in till oss och godkänts kommer vi att kompensera kunden i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi strävar att detta ska ske 30 dagar efter mottagandet av reklamationen, om det inte visar sig vara felaktigt gällande lagstiftningen. Vi följer riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se. Mer information hittar du på www.konsumentverket.se

 1. Giltighetstid och fel i publicering

Vi reserverar oss för prisjusteringar, prisfel, lagerförändringar och eventuella tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren, nätverk och servrar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera produkttexter, bilder och priser som skrivits eller tryckts felaktigt på webbplatsen eller i tryckt material. Vi reserverar oss för att vissa varor kan utgå eller slutförsäljas.

 1. Leveransinformation

Beställningar lagda helgfria vardagar senast 14:00 skickas samma dag. Beställningar på helger & helgdagar skickas nästkommande vardag.

Ditt paket skickas med Postnord. Antingen med MyPack Home, då får du hem paketet i brevlådan, om din order väger max 3kg alternativt får plats i brevlådan. Vid större försändelser skickas din order med Rekommenderat Brev, och du får då en avisering via SMS/E-mail när ditt paket finns att hämta hos närmsta ombud.

Kostnad för retur vid ej uthämtad försändelse eller felaktigt angiven leveransadress: 150kr (Sverige)

Vid ej uthämtad försändelse eller felaktigt angiven adress så kommer Postnord returnera försändelsen till oss efter ca. 2 veckor. Vi måste invänta returen, vilket allt som allt kan ta upp till 3-4 veckor, innan vi kan skicka ut det på nytt eller utföra delkreditering.

Normal leveranstid: 1-3 vardagar

 1. Ursäktligt avtalsbrott

Vapecrush.se ansvarar inte för förseningar som är orsakade av omständigheter som inte vapecrush har kunnat råda över. Till exempel eldsvådor, terrorattacker, arbetskonflikter, fel i el/tele/data förbindelser, ändrade myndighetsbestämmelser, tekniska problem, eller förseningar hos en annan underleverantör. Dessa utgör en befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd eller andra påföljder. Om någon situation inom dessa områden och liknande, kommer säljaren att hålla kunden informerad om den aktuella situationen.  Har omständigheterna varat i längre än 2 månader har kunden och säljaren rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

 1. Ändringar i villkoren

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringen i våra villkor när som helst i tiden. Alla ändringar kommer att publiceras. Ändringarna gäller ifrån det att kunden har accepterat villkoren i samband med nytt köp, eller besök av webbplatsen. Eller alternativt 30 dagar efter att säljaren har informerat kunden om eventuella ändringar. Ansvaret ligger hos kunden att hålla sig uppdaterad.

 1. Kundens eget ansvar

OBSERVERA: Mekaniska mods (mech mods) har inte en reglerad säkerhetsfunktion och är endast för avancerade användare som förstår sig på ohms lag. Mech mods är farliga när den används felaktigt vilket kan leda till brand eller explosion i batteriet. Vi på Vapecrush.se ansvarar inte för skador som kan uppstå i samband med användandet/handhavande fel. Vi har även lagt in varningstexter på dessa produkter för att du som kund ska vara uppmärksam. Vi ber våra kunder att vara pålästa och noggranna. Du som kund samtycker och accepterar risken vid köp av dessa produkter när du genomför ett köp från oss.